מה לעשות כאשר יש איבוד שמיעה בעקבות רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית יכולה, למרבה הצער, לגרום שלל נזקים, פגיעות תפקודיות, נכויות, מחלות ומומים. אופי הפגיעה שנגרמת למי שניזוק מרשלנות רפואית משפיע על אופן ההתנהלות של הנפגע ועל הפעולות שעליו לנקוט, הן במישור הרפואי והן במישור המשפטי.
אחת הפגיעות הנפוצות עקב רשלנות רפואית היא אובדן שמיעה. אילו מקרי רשלנות רפואית יכולים לפגוע בשמיעה? לאילו נזקים בשמיעה יכולה לגרום רשלנות רפואית, ומה עושים כשזה קורה?
רשלנות רפואית עשויה לגרום לנזקים מגוונים בשמיעה. רשלנות זו יכולה להיות רשלנות באבחון או רשלנות בטיפול. אם שמיעתך נפגעה עקב רשלנות – מדריך מעשי זה הוא בשבילך. כמי שאיבד את השמיעה, כיצד לא תאבד גם זכויות שמגיעות לך?
פנה לייעוץ משפטי בהקדם
אם נגרם לך נזק שמיעתי עקב רשלנות רפואית, עליך לפנות לעו”ד מומחה בתחום רשלנות רפואית כדי לבחון פעולות משפטיות שיובילו למיצוי זכויותיך ויאפשרו לך לקבל פיצויים בגין נזקי השמיעה.
כדי לקבל פיצוי בגין איבוד שמיעה עקב רשלנות רפואית, עליך להוכיח שלושה דברים עיקריים, בעזרת עורך הדין שלך: שאכן אירעה רשלנות רפואית, שהיא גרמה לנזק ושיש קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק. עורך הדין יפנה אותך למומחה לשם קבלת חוות דעת, ובעזרתה הוא יסייע לך להוכיח את כל הטענות הללו.
הוכחת רשלנות רפואית
כאשר אדם סובל מבעיה רפואית הקשורה לאוזניים ולמערכת השמיעה הוא פונה לייעוץ רפואי. הייעוץ כולל מספר “חוליות” בשרשרת:
- אבחון ראשוני – אבחון כזה יכול להתבצע על ידי רופא המשפחה שישמע את תלונות המטופל ויפנה אותו לרופא מומחה. במקרי חירום יכול המטופל להגיע לחדר מיון, בו יעבור בדיקות אבחון וייתקל במגוון גורמים רפואיים מקצועיים.
- אבחון מעמיק – השלב הבא יכלול בדיקה על ידי רופא מומחה, על פי רוב. כאשר מדובר באזור האוזניים, הרופא המומחה הרלוונטי הוא רופא אף-אוזן-גרון שיבצע אבחון מעמיק, יפנה לבדיקות ויתאים טיפול.
- טיפול – הגורמים הרפואיים מחויבים לתת למטופל טיפול מתאים, יעיל ובזמן.
בכל אחד מהשלבים הללו יכולה להיגרם רשלנות רפואית. כאשר אחד הגורמים שנתן ייעוץ או טיפול רפואי למטופל נהג ברשלנות, ועקב כך נגרם נזק למטופל, מדובר במקרה של רשלנות רפואית.
- הוכחת קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק השמיעתי – חשוב להדגיש כי אין זה מספיק רק להוכיח שנגרמה רשלנות רפואית ושהיה נזק כדי לזכות בפיצויים בגין רשלנות רפואית, אלא יש להוכיח קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק. כלומר, יש להוכיח שההתנהגות הרשלנית היא זו שגרמה לירידה בשמיעה.
- הוכחת נזק – רשלנות רפואית עלולה להוביל לנזקים מגוונים בשמיעה התפקודית של האדם.
מהם מקרי רשלנות הנפוצים הגורמים לנזק בשמיעה?
רשלנות באבחון
מצב דברים זה הוא נפוץ. במקרים אלה המטופל פונה לטיפול רפואי ומתלונן על תחושותיו. הרופא הסביר צריך היה לפעול באופן מסוים, להפנות לרופאים מומחים ולבצע בדיקות מסוימות, בהתחשב בנסיבות. רשלנות כזו עשויה לגרור אבחון מאוחר שגורם לנזק, למשל בשל מתן טיפול מאוחר מדי (נגרמה חירשות שהייתה יכולה להימנע) או מתן טיפול שגוי שלא טיפל במחלה ואף גרם נזקים נוספים ו/או החמיר את המצב הקיים. מקרה נפוץ, לדוגמה, הוא אובדן שמיעה בשל אבחון מאוחר מדי של גידול סרטני או בשל החמצת אבחון של שבץ מוחי.
רשלנות בטיפול
מתן טיפול שאינו מתאים, מעקב בלתי מספק, הנחיות חסרות, טיפול שגורם נזק כמו ניתוח כפתורים שהסתבך עקב רשלנות המנתח – כל אלה נכללים בהגדרה של רשלנות בטיפול.