איזה מכשיר שמיעה הכי טוב?
אם אתם צריכים מכשיר שמיעה על מנת לשפר את איכות השמיעה שלכם, אתם בוודאי מעוניינים במכשיר השמיעה הטוב ביותר, או, ליתר דיוק – במכשיר השמיעה הטוב ביותר עבורכם. מכיוון ששוק מכשירי השמיעה רק הולך וגדל כל הזמן, סוגיית הבחירה הופכת להיות יותר ויותר מורכבת.
מצד שני – המגוון הרחב מאפשר לכל אדם בעל כל סוג ודרגה של ליקוי שמיעה – למצוא את המכשיר האופטימלי עבורו ולשפר באופן מאוד משמעותי את איכות חייו.
אז איך בוחרים מכשיר שמיעה שיהיה טוב עבורכם?
את כל התשובות תוכלו למצוא במאמר שלפניכם.
ביצוע בדיקת שמיעה מקצועית
– על מנת לבחור מכשיר שמיעה מיטבי, בשלב הראשון חשוב מאוד לעבור בדיקת שמיעה קפדנית. בדיקה זו כדאי שתתבצע על ידי קלינאי/ת תקשורת מוסמך/ת ומנוסה, באחד ממכוני השמיעה המוכרים ברחבי הארץ.
ניתוח מדויק של התוצאות
– על מנת להבטיח התאמה טובה של מכשיר שמיעה, חשוב מאוד לנתח את ממצאי הבדיקה בצורה מקצועית. רק לאחר ניתוח כזה ניתן לאבחן בצורה מדויקת את הבעיה ממנה סובל הנבדק, ולהתמקד במכשירי שמיעה המתאימים לאותה בעיה.
הליך התאמת המכשיר
– כפי האמור לעיל, יש היום הרבה מאוד מכשירי שמיעה מתוצרת הרבה מאוד חברות. לכן, על מנת לדעת אם המכשיר האופטימלי עבור הנבדק הוא מכשיר שמיעה סימנס (siemens), מכשיר שמיעה וידקס (widex), מכשיר שמיעה בולטון (bolton), מכשיר שמיעה רקסטון (rexton), מכשיר שמיעה אוטיקון (oticon) או כל מכשיר אחר – חשוב מאוד לנסות כמה וכמה מכשירים ולבדוק עם איזה מהם משיגים את איכות השמיעה המירבית, כמו גם את הנוחות המירבית.
אחרי הכל, חשוב מאוד שאיכות השמיעה תהיה טובה, אבל אם המכשיר לא יהיה נוח למי שמרכיב אותו – הרי שבסופו של דבר הוא לא ירכיב אותו. עוד דבר שחשוב להתייחס אליו לפני שבוחרים מכשיר שמיעה הוא השאלה האם ניתן לנסות את המכשיר לתקופת ניסיון. היום הרבה מאוד מכוני שמיעה מודעים לכך, שעל מנת לדעת בוודאות אם מכשיר שמיעה הוא באמת טוב עבור אדם מסוים, הוא צריך להשתמש בו למשך תקופה מסוימת ורק אז יכול לקבל החלטה.
לכן, כשהולכים לבחור מכשיר שמיעה כדאי לפנות למכון שמיעה המאפשר להתנסות במכשיר לתקופה של חודש או חודשיים ולקבל אותו בחזרה אם לא תהיה התאמה.
כאשר בוחנים התאמה צריך להתייחס גם לסוג ליקוי השמיעה, אבל גם לגילו ולהעדפות האישיות שלו לגבי נראות המכשיר ותפעולו.
כאמור – בזכות המבחר הגדול של המכשירים, כל אחד יכול למצוא את המכשיר האופטימלי עבורו.
האם יש הבדל בין התאמת מכשיר שמיעה למבוגרים להתאמת מכשיר שמיעה לילדים?
באופן עקרוני הליך התאמת מכשיר שמיעה למבוגר ולילד הוא מאוד דומה, רק שחשוב מאוד שהילד גם ידע איך לתפעל את המכשיר כמו שצריך וחשוב עוד יותר – שהוא יסתדר עם הנראות שלו עליו. אחרי הכל, ילד שלא מתחבר לאיך שהוא נראה עם המכשיר עלול להגיע למצב שבו הוא מסרב להרכיב אותו, ואיכות חייו תיפגם.
בחירת מכשיר השמיעה הטוב ביותר עבורכם
אם לסכם, אין דבר כזה מכשיר שמיעה הכי טוב, אלא יש מכשיר שמיעה שהכי טוב למשתמש.
על מנת להגיע למצב שבו אתם שומעים היטב ושלמים עם האופן שבו המכשיר נראה עליכם, חשוב שתפנו למכון שמיעה אשר בו גם תוכלו לעבור בדיקת שמיעה מקצועית וגם לקבל ייעוץ וליווי צמוד עד למציאת המכשיר הטוב ביותר עבורכם. חשוב לוודא שהמכון עובד עם קופת החולים שאליה אתם משתייכים, על מנת שתוכלו לקבל את השתתפות הקופה בעלויות המכשיר.