מכשירי שמיעה- לקלוט את העולם טוב יותר
מכשירי שמיעה הם המצאה מופלאה המאפשרת לנו להתגבר על חוסר משמעותי של אחד החושים הראשיים בהם אנו משתמשים על מנת לתפקד. ישנה אוכלוסיה לא קטנה של סובלים מלקות בשמיעה ברמה כזאת או אחרת. בקרב קשישים כל אדם שלישי סובל מלקות כלשהי בשמיעה. למזלנו, עם הטכנולוגיה של היום מכשירי השמיעה הם מתוחכמים מספיק בכדי למלא את החסר כמעט באופן מושלם. כל עוד מבצעים אבחון אצל רופא אודיולוג אשר מאתר את מקור הבעיה וקובע את רמתה, ניתן להתאים לכל אחד את המכשיר המתאים לו.
להתאים את המכשיר לרמת הלקות ולמקור הבעיה
מכשירי שמיעה ממוקמים במקומות שונים באוזן ומותאמים לרמות לקות שונות. מכשירי ITC או CIC המוחדרים אל תוך התעלה ולכן גם בלתי נראים בכלל או כמעט לחלוטין, מתאימים לטיפול בלקות קלה עד בינונית. מכשירי BTE, לעומתם, ממוקמים מאחורי האפרכסת ומתאימים לטיפול בכל רמות הלקות וגם מתאימים לטיפול בילדים. היום ישנם מכשירי מיני BTE הבולטים פחות ומבצעים עבודה מצויינת. מכשירים מסוג שונה הם שתלי שבלול המושתלים אל תוך חלקה הפנימי של האוזן באמצעות ניתוח ואינם מוצאים משם. הדבר נעשה כאשר המקור הבעיה הוא באותו אזור האוזן הפנימית בה נמצא השבלול.
מכשיר המעבד את הקולות
מכשירי שמיעה בעבר (בעיקר, אם כי הם עדיין נמצאים גם היום בשימוש במידה מועטה) היו פועלים באופן מאוד פשוט ולא מתוחכם- אלה היו מכשירים אנלוגים עם מגבר בתוכם שהיו מגבירים את כל הקולות הנשמעים סביב באופן שווה. דמיינו את עצמכם בתוך מועדון רועש וחשבו עד כמה קשה לכם לשמוע את האדם שאיתו אתם מדברים בגלל רעשי הרקע הנשמעים באותה מידה ואפילו גוברים עליו. זו השמיעה של אדם המרכיב מכשיר שמיעה אנלוגי. הטכנולוגיה אפשרה לפתח מכשיר דיגיטלי מתוחכם עם מחשב המעבד את הקולות בהתאם לרצונו של מרכיב המכשיר כך שנעשה סינון רעשי רקע והשמיעה איכותית הרבה יותר.
סוללות למכשיר
אמנם זהו חלק קטן כאשר רוכשים מכשיר שמיעה אך עדין חשוב- ללא סוללות גם המכשיר המתוחכם ביותר לא יעשה את עבודתו. חשוב לבחור מכשיר אשר גם התפעול שלו יהיה נוח, במיוחד אם מדובר על אדם קשיש. לכל סוג מכשיר יש את הסוללה המתאימה לו. למכשיר CIC לדוגמה מתאמה סוללה קטנה בצבע צהוב שמספרה 10. סוללה שמספרה 312 וצבעה חום מתאימה למכשירי ITC וגם למיני BTE. זמן החזקתה של כל סוללה הוא שונה.