בכל גיל, כאשר השמיעה מתדרדרת ופוחתת, ישנה הרגשה של בדידות וריחוק מהחברה. לקות השמיעה המתבטאת בירידת חדות השמיעה, במיוחד כאשר הצלילים מופיעים בתדרים מסוימים, נדמית כבעיה אשר לא ניתן לפתור אותה. אותם אנשים נוהגים להגיד כי הם אינם שומעים מה שאוזניהם צריכות לשמוע, והם מודעים לכך באופן משמעותי, מכיוון שהם כבר שמעו צלילים אלה בעבר
הפתרון ללקות שמיעה
פתרון רפואי אשר יוכל לרפא את לקות השמיעה או את ההידרדרות ברמת השמיעה, הן בגיל הצעיר והן בגיל המבוגר, אינו בנמצא. אולם באמצעות התאמת מכשירי שמיעה באופן מדויק לדורש, ניתן לשפר את איכות החיים באופן משמעותי. כיום, ישנם בשוק מגוון רב של מכשירי שמיעה, במגוון גדלים, ומסווגים על פי מיקומם באוזן. מכשירים אלה נחשבים למכשירים המתקדמים ביותר, חדשניים ומתאימים ללקויות שמיעה מדרגות שונות.
למרות שמכשירי השמיעה השונים דורשים תקופת הסתגלות מסוימת, הם מסייעים לשיפור איכות השמיעה, בצלילים טבעיים ובעלי איכות מצוינת. מכשירים אלה מאופיינים במספר מאפיינים, אשר יכולים להתאים לדרישות השונות, כמו נטרול רעשים נלווים, מספר תדרים, שלט רחוק ועוד. התאמת המכשיר, באופן המדויק ביותר ללקוח, נעשה במכוני שמיעה, ומלווה בתהליך הנעשה על ידי קלינאית תקשורת.
מהלך התאמת מכשירי השמיעה
התאמת המכשיר הינו תהליך, אשר דורש סובלנות וסבלנות רבה מצד הלקוחות. בדרך כלל, תהליך זה ידרוש מספר פגישות עוקבות, אשר כל אחת מהן תיועד ותכוון למטרה אחרת. התהליך כולו מתחיל בבדיקות שמיעה המתרחשות בחדר אקוסטי. לאחר בדיקה זו, תוכל לקבל את גרף המדידות אשר יוכל להצביע על רמת הירידה השמיעתית. לאחר מכן, תיוחד הפגישה הבאה למדידות פיסיות של האוזן ותעלת השמע, על מנת לנסות להתאים את מכשיר השמיעה האופטימלי, על פי התנאים הקיימים.
גם לאחר ההחלטה, וקבלת המכשיר, יהיה צורך בעוד מספר פגישות אשר בהן יותאמו המאפיינים השונים לדרישות הלקוח. יש לקחת בחשבון כי קיימת תקופת הסתגלות מסוימת (אשר אורכה משתנה על פי גיל הלקוח ורמת שמיעתו). גם לאחר תקופת ההסתגלות, ההמלצה היא לבקר במכון השמיעה באופן תקופתי, על מנת לעקוב אחר יעילות המכשיר וסידורו או תיקונו במקרה הצורך.