כיצד להגן על השמיעה שלנו מפני רעש?
כיום ברור וידוע לכל, כי רעש מהווה מפגע אמיתי חמור, לא רק בגין היותו מטרד המפריע להתנהלות השוטפת, אלא בעיקר משום שהוא עלול לסכן מאוד את איכות השמיעה.
רעש וסכנותיו
בשונה ממפגעים אחרים אשר גורמים לתופעות נראות לעין כמו למשל חומרים מסוכנים אשר גורמים לתופעות עוריות שונות, רעש הוא מפגע אשר תוצאותיו אינן נראות לעין. למעשה, הנזק שהוא גורם ייוודע רק הרבה אחרי החשיפה אליו. אמנם, חשוב לציין כי לא כל חשיפה לרעש תגרום לפגיעה באיכות השמיעה, אולם חשיפה יומיומית לרעש חזק או חשיפה חד פעמית לרעש בדציבלים גבוהים במיוחד – בהחלט עלולים לגרום לכך.
הירידה בשמיעה יכולה להיות ברמות שונות, החל מטנטון – שמיעת רעשים ו”צלצולים” באוזניים באופן בלתי פוסק אשר מפריע להתנהלות היומיומית הרגילה, וכלה באובדן שמיעה מלא – זמני או קבוע.
כיצד נגן על השמיעה שלנו מפני רעש?
על מנת להגן על השמיעה שלנו ולהפחית ככל שניתן את הסכנה לפגיעה בה, חשוב מאוד לבצע את הפעולות הבאות:
- מודעות – הדבר החשוב ביותר שצריך לעשות על מנת להגן על עצמנו מפני ההשלכות המסוכנות של חשיפה לרעש הוא להיות מודעים לקיומו. חשוב מאוד להיות עירניים ולהקשיב לסביבה, על מנת לזהות רעש בעוצמה שמהווה מפגע.
- הפחתת משך החשיפה – אם אתם עובדים במקום עבודה אשר עובדות בו מכונות מרעישות או שנמצא ליד אתר בנייה או מפעל אשר מפעילים בהם מכונות כאלה – חשוב מאוד לנסות להפחית ככל שניתן את משך החשיפה לרעש ובמקביל – לפנות אל ההנהלה בבקשה להתקין עזרים אקוסטיים אשר יפחיתו את עוצמת הרעש.
- הימנעות מהאזנה בווליום גבוה – בפרט כשמדובר בילדים ונערים אבל גם לנו כמבוגרים, חשוב להיות מודעים לנזקי הרעש ולהפחית ככל האפשר את החשיפה אליו. לכן, גם כשאנחנו מקשיבים לתכנים באוזניות, כדאי מאוד להפחית את העוצמה למינימום האפשרי, שכן שמיעה דרך אוזניות בווליום גבוהה עלולה גם היא לפגוע באיכות השמיעה בצורה משמעותית.
הטיפול במקרה של חשש לפגיעה בשמיעה
אם אתם חוששים שכבר נחשפתם לרעש בעוצמה גבוהה ושנגרמה פגיעה באיכות השמיעה, חשוב לפעול כמה שיותר מהר; גילוי מוקדם של הנזק וטיפול מתאים בו יכול במקרים רבים לתרום מאוד ליכולת שיקום השמיעה. הדבר הראשון שיש לעשות במקרה כזה הוא לקבוע תור למכון שמיעה ולבצע בדיקת שמיעה יסודית. אם תוצאות הבדיקה מעידות על כך שאכן ישנה פגיעה, מומלץ להתחיל להשתמש במכשיר שמיעה מתאים. השימוש במכשיר שמיעה משפר בצורה משמעותית את איכות החיים ומאפשר תפקוד מלא – גם במקרים של פגיעה חמורה באיכות השמיעה.
חוששים ששמיעתכם נפגעה? פנו עוד היום לצוות המומחים של מכון רותי לוינסון לתיאום בדיקת שמיעה מקיפה (אפשר גם בביתכם) בטל’ 073-7826054 או דרך האתר.