בחירת מכשיר שמיעה- לחזור חזרה למעגל החברתי
ירידה בשמיעה היא תופעה נפוצה יחסית בקרב בני הגיל השלישי. לפחות שליש מבני 60 ומעלה סובלים מבעיית שמיעה בדרגה זו או אחרת. עם זאת, מהרגע בו שמים לב לבעיה ועד הרגע בו מוכנים להודות בה, עובר לעתים זמן לא מועט. זמן זה הוא קריטי. ככל שאדם ימשוך את הבעיה או ידחיק אותה, היא תחמיר יותר ונעימה יגיעו גם ההשלכות לכך. בעיה בשמיעה גוררת איתה קשיים בשיחה ובתקשורת ובסופו של דבר הימנעות ממצבים חברתיים והתבודדות. לכן, גם אם קרוב המשפחה שלכם או חברכם מכחיש כי קיימת בעיה בשמיעה, אתם לבטח יכולים לזהות את קיומה. שכנעו אותו לערוך בדיקת שמיעה באחד מכוני השמיעה ובמידת הצורך להתאים מכשיר שמיעה. שכנעו אותו כי גם אם הדבר לא יועיל, הוא לבטח לא יזיק.
כיצד לבחור מכשיר שמיעה?
כאשר מחפשים מכשירי שמיעה בירושלים או בכל מקום אחר, יש לדעת עוד קודם כי מכשירי שמיעה הם כמו משקפיים- לכל אדם יתאים מכשיר שמיעה מסוים על פי המקום ממנו נובעת בעיית השמיעה שלו, רמת הלקות ותחושה אישית. לכן, בחיפוש אחר מכשירי שמיעה בירושלים יש לנסות מספר סוגים של מכשירי שמיעה ולערוך מספר מדידות. את בדיקת השמיעה בצעו רק באחד מהמכונים המורשים והמוכרים. במכון תקבלו הסבר אודות המכשירים השונים, תראו בעצמכם את ההבדלים בגודל המכשיר ובמבנה שלו. במהלך מדידות המכשיר יש להישאר איתו מספר דקות על מנת לחוש את איכות השמיעה, האם הקולות נשמעים רמים מספיק והאם התחושה הכללית היא נעימה או שהקולות נשמעים צורמים. גם לאחר בחירת מכשיר, יש להמשיך את הבדיקה בבית במשך מספר ימים ובמידה והתחושה עם המכשיר אינה נעימה, יש להחזיר ולמצוא לו חלופה.
סוגי מכשירי שמיעה
בבדיקת מכשירי שמיעה בירושלים, האבחנה הראשונית והבולטת ביותר ביניהם היא היותם אנלוגיים או דיגיטליים. מכשיר אנלוגי מגביר את הקולות הנשמעים סביב באופן אוטומטי ובאותה המידה ממש כמו מיקרופון המגביר את הקולות ללא כל עיבוד. במכשיר דיגיטלי נעשה עיבוד בדומה לזה שנעשה במוח כך שישנה אבחנה בין הקול המרכזי לו מאזינים לבין קולות רקע. אבחנה נוספת בין מכשרים היא במיקומם באוזן. מכשיר BTE ממוקם מאחורי האוזן ולכן בולט. היום ישנו גם מכשיר מיני BTE שבולט פחות. מכשיר CIC נמצא בתוך תעלת האוזן ולכן אינו נראה כלל. ההחלטה על מיקום המכשיר תלויה במיקום הבעיה.