האם אתם חווים ירידה בשמיעה?
אם אתם מרגישים שבתקופה האחרונה אתם נמצאים בקרבת אנשים ומתאמצים לשמוע ולהבין מה הם אומרים, ייתכן שאתם סובלים מירידה באיכות השמיעה. אנשים שסובלים מירידה באיכות השמיעה עשויים לחוש עייפות ועצבנות משום שהפגיעה משפיעה בצורה ניכרת על המצב החברתי, גורמת למאמץ ותסכול ופוגעת בביטחון העצמי של האדם.
חלק מהאנשים שאינם מצליחים לשמוע את הדברים הנאמרים מתחילים להימנע מהגעה למפגשים חברתיים, אנשים אחרים מבקשים מהסובבים להגביר את קולם או לחזור על הדברים שנאמרו, לא תמיד נעים לבקש את הבקשות הללו. כמו כן, נוטים אנשים ששמיעתם נפגעה להגביר את הווליום של הטלוויזיה, הרדיו, המחשב, המובייל ומכשירים אחרים ולהתיישב קרוב לאנשים שמשוחחים. במקרה בו מתווספות לירידה בשמיעה תופעות אחרות, כמו למשל: סחרחורת או תחושה של חוסר יציבות, עלול הדבר להצביע על מחלה נוירולוגית או גידולים במוח.

במקרה ששמתם לב לכך שחלה ירידה באיכות השמיעה שלכם, חשוב שתתייחסו אל הדבר ברצינות ושתפנו לרופא אף אוזן גרון לצורך ביצוע בדיקת שמיעה, כך, במידה שישנה בעיה, תוכלו לקבל טיפול יעיל שיאפשר לכם לשמור על איכות חיים גבוהה.
סיבות לירידה באיכות השמיעה
אנשים רבים סובלים מפגיעה באיכות השמיעה, לפי הנתונים שהתקבלו מארגון הבריאות העולמי מדובר על 360 מיליון אנשים מכל רחבי העולם.
אחת הסיבות לירידה באיכות השמיעה נובעת מעלייה בגיל, אך זוהי אינה הסיבה היחידה. מלבד עלייה בגיל, יכולה השמיעה להיפגע בין היתר כתוצאה מצבירת נוזלים באוזניים (סיבה שכיחה בקרב ילדים), פקק שעווה (לרוב בקרב מבוגרים), חשיפה לרעשים חזקים, גן פגום אחד, קרע בעור התוף, הסתיידות עצמות באוזן התיכונה, הימצאות של גוף זר באוזן, איבוד תאי שערה (פרסביאקוזיס), שימוש בתרופות מסוימות כמו למשל: תרופות אנטי – דלקתיות, תרופות כימותרפיות ואספירין, זיהומים, חבלה בראש, הצטננות או שפעת.
ניתן לומר שישנם 3 סוגים מרכזיים של ירידה באיכות השמיעה: ירידה בשמיעה ההולכתית- במסגרתה חלה פגיעה בהעברה של גלי קול בשל נזקים באוזן התיכונה או באוזן החיצונית, ירידה בשמיעה העצבית – במסגרתה נפגעים עצב השמיעה או האוזן הפנימית וירידה מעורבת שנובעת מפגיעה בחלקים שונים של האוזניים.
להכיר בבעיה ולקבל טיפול יעיל
אחד הדברים הקשים ביותר הוא להודות בכך שאחד מחושינו כבר לא מתפקד כפי שתפקד בעבר, ולמרות זאת, הדבר הראשון שיש לעשות במידה שחשים שחלה פגיעה בשמיעה הוא לפנות לרופא מוסמך שמתמחה בתחום ולעבור בדיקה.
במידה שנמצא שישנה בעיה, יש להכיר בכך ולקבל טיפול מתאים. טיפול איכותי יתמקד במציאת פתרון שמתאים לאדם ויאפשר לו לשמור על איכות חייו.
במידה שאתם חשים שאתם שומעים פחות טוב מבעבר, כדאי שתגיעו אל המכון לשיקום השמיעה של רותי לוינסון, קלינאית תקשורת מקצועית שמתמחה בהתאמה של מכשירי שמיעה. במכון הוותיק תוכלו לבצע בדיקות שמיעה ובמידת הצורך להיעזר במומחים לצורך התאמה של מכשיר שמיעה איכותי.