מכשיר השמיעה, בשונה מפעם, נחשב כיום למכשיר חדשני, בעל מאפיינים ייחודיים אשר עשוי לשפר באופן משמעותי את איכות החיים. שיפור זה יכול לאפיין את בני כל הגילאים, ואת כל רמות ודרגות לקויות השמיעה הקיימות. גם אם לוקחים בחשבון את תקופת ההסתגלות הנדרשת לאחר התאמת מכשיר השמיעה, עדיין יוכל הלקוח ליהנות מצליל טבעי וחד, עוצמת קול ברורה, נטרול רעשי רקע, ואף מאפיינים חדשים כמו שלט רחוק ועוד.
התאמת מכשיר שמיעה באופן אופטימלי
מכשירי שמיעה מותאמים באופן ספציפי ללקוח הדורש, בדרך כלל, לאחר בדיקות שמיעה קפדניות, מדידות פיסיות של האנטומיה ועוד מדידות שונות, ובדיקת מאפיינים. לאחר מכן, נדרש הלקוח לספר על תחביבים מיוחדים או דרישות מיוחדות אם קיימות, אשר עשויות לאתגר את מכשיר השמיעה (כמו למשל שחייה). יש לשקול את כל הפרמטרים, לרבות גיל, מצב רפואי, רמת שמיעה וגודל התעלה, בכדי להתאים באופן אופטימלי את מכשיר השמיעה.
למעשה, שיפור איכות החיים נגרמת מההתאמה האופטימלית של מכשיר השמיעה ללקוח הספציפי. מכיוון שרוב מכשירי השמיעה הקיימים בשוק מאופיינים בחדשנות, טכנולוגיה מתקדמת ומאפיינים ייחודיים, שביעות הרצון מהמכשיר עצמו תהיה מובטחת עוד לפני הרכישה. אולם התאמת המכשיר המדויק, על פי מיקומו באוזן ומספר פרמטרים נוספים, היא זו שתקבע את רמת השיפור באיכות החיים.
תקופת ההסתגלות למכשיר
יש לקחת בחשבון, כי ישנה תקופת הסתגלות למכשירי השמיעה, אשר דורשת סבלנות וסובלנות. בתקופה זו, אשר יכולה להימשך אף מספר שבועות (בדרך כלל תלוי בגילו של הלקוח), כדאי ורצוי להגיע למספר בדיקות התאמה במכון השמיעה, על מנת לכוון ולהתאים את מאפייני המכשיר באופן טוב יותר לדרישות.
תקופת הסתגלות זו נדרשת מכל מערכות הגוף (מוח למשל) בכדי להתאים את עצמן לרמת השמיעה החדשה. ההנחה היא כי לאחר תקופה זו, יחווה הלקוח שיפור ניכר באיכות חייו, כאשר יוכל שוב להתרועע בין חברים, להקשיב לרחשי הסביבה ולדיבורים מסביבו, להקשיב למוסיקה, וליהנות מצלילים טבעיים, חדים וברורים. אלגנטיות המכשיר, חדשנותו ומאפיינים מתקדמים, יכולים אף הם לסייע בהעלאת רמת חיים זו, ולתרומה להעלאת ביטחונו של הלקוח.