מכשירי שמיעה והתאמתם
שמיעה היא אחד החושים המרכזיים שלנו. אנשים שומעים שרגילים לשמוע צלילים ולקלוט בעזרתם את העולם שסביבם חשים חסרי אונים ממש כאשר הם אינם שומעים דבר מסיבה כזאת או אחרת. עם זאת, עבורם סיטואציות אלה נדירות. לעומת זאת ישנה אוכלוסיה שלמה הנמצאת על הספקטרום של לקות בשמיעה, החל מלקות קלה ועד חירשות מוחלטת. עבור אלה הומצאו מכשירי שמיעה אשר מספקים להם את היכולת לשמוע צלילים. כיוון שישנן סיבות שונות ללקות בשמיעה, ישנם הבדלים בין מכשירי השמיעה ויש להתאים לכל אדם את המכשיר המתאים לו. אילו סוגי מכשירים ישנם ומה ההבדלים ביניהם?
התאמה אישית גם במכשירי שמיעה
ממש כפי שמשקפיים הפכו כבר מזמן למכשיר עזר המסייע להתמודד עם בעיית ראיה, כך עוברים מכשירי השמיעה תהליך של הסתגלות החברה אליהם וקבלת המשתמש במכשירי שמיעה ממש כפי שמקבלים באופן שוויוני לחלוטין את בעלי המשקפיים. בדומה לעיניים, אין אוזן אשר דומה לאחרת ולכן חשוב שהתאמת מכשירי שמיעה יהיה באופן מדויק. כאמור, הלקות עצמה יכולה להיות שונה ולכן המכשיר לא יהיה זהה וגם הצלילים אשר ישמע אדם אחד יכולים להיות שונים לחלוטין מצלילים שישמע אדם אחר באמצעות אותו מכשיר. לא כדאי להתעצל אלא למדוד מספר מכשירי שמיעה ולקחת רק את זה עמו הצליל הנשמע הוא נעים ולא צורם.
מכשיר דיגיטלי- מחקה את אופן השמיעה
אבחנה מרכזית בין סוגי מכשירים היא מכשיר אנלוגי לעומת מכשיר דיגיטלי. המכשיר האנלוגי מגביר את כל הקולות הנשמעים באופן אוטומטי מבלי לבצע כל עיבוד כפי שמבצע חוש השמיעה שלנו. התוצאה היא שהאדם המשתמש שומע בליל של קולות ומתקשה להבין את האדם או האובייקט לו הוא מעוניין להקשיב. מכשיר דיגיטלי לעומת זאת מבצע עיבוד של הקולות כך שיש הבדל בין הקול המרכזי לו מקשיבים לבין קולות הרקע. כך ניתן להביו טוב יותר ולהשלים את הלקות בשמיעה בצורה הטובה ביותר.
הבדלים במיקום ובגודל המכשיר
מיקום המכשיר באוזן הוא הבדל נוסף שנראה בין מכשירי השמיעה השונים. מיקום המכשיר מביא להבדלים גם בגודלו. ישנם מכשירי BTE הנתלים בתוך אפרכסת האוזן וישנם מכשירי ITE התופסים את האפרכסת כולה. ישנם גם מכשירים זעירים מסוג CIC אשר נמצאים בתוך תעלת האוזן ולכן הם כמעט בלתי נראים. לרוב, מכשיר מתקדם יותר תופס מקום רב יותר וזאת יש לקחת בחשבון. גם מחיר המכשירים משתנה בהתאם לרמת התחכום שלהם.